headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Cruise naar Antarctica: Oceanwide Expeditions

Ushuaia – Drake Passage – Danko-eiland – Neko Harbour – Port Lockroy – Drake Passage – Ushuaia

10 dagen, 9 nachten

Prijs € 5700 vanaf,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Argentinie-Antarctica cruise

Vanuit Ushuaia bieden we de avontuurlijke en absoluut fantastische mogelijkheid om een cruise naar Antarctica, een heuse Expeditie met Oceanwide Expeditions te maken.

 

Je vaart in 10 dagen van Ushuaia via de Drake Passage naar het Antarctisch schiereiland, en weer terug. Vanaf het schip maak je diverse excursies per Zodiac boot, bezoekt een van de onderzoeksstations op het ‘Witte Continent’ en maakt kennis met de vele pinguïns, vogelsoorten, walvissen en zeehonden die hier leven. Daarna vaar je weer terug naar Ushuaia. Een ervaring om nooit meer te vergeten!


Dag 1: inschepen in Ushuaia
Dag 2 en 3: op zee
Dag 4, 5, 6 en 7: Antarctica
Dag 8 en 9: op zee
Dag 10: aankomst Ushuaia, einde bouwsteen

Prijs € 5700 vanaf,- p.p.

Inbegrepen: 9 overnachtingen op de M/V Ortelius, alle maaltijden (inclusief snacks, koffie en thee), excursies per Zodiac boot, alle belastingen en diverse presentaties

 

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, vervoer van en naar het schip en eventuele brandstoftoeslag

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Uitgebreide informatie over de routes, vertrekdagen en prijzen kun je terugvinden op de site van Oceanwide Expeditions, de lokale organisatie. Wij kunnen de cruises aanbieden voor de prijzen die vermeld staan op de website!

Argentine-Antarctica cruise hutDe M/V Ortelius is speciaal ontworpen om de zeeën en het ijs rond Antartica te trotseren. Het is een groot expeditieschip met 48 hutten en maximaal 106 passagiers. Het schip heeft een restaurant, een gezellige bar / lounge, een collegezaal en veel open-dek ruimte.

 

Het schip heeft 48 hutten, verdeeld over 7 categorieën. Alle hutten zijn netjes ingericht en voorzien ramen om van het uitzicht te genieten en een eigen badkamer met  douche/wc.

 

Ushuaia: pinguïns & Gable Island

Prijs € 240,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ushuaia: pinguïns Gable Island

Tijdens deze excursie ga je eerst per bus vanuit Ushuaia naar Estancia Haberton. Dit is waarschijnlijk de meest afgelegen ranch die je tot nu toe bent tegengekomen, het is in ieder geval de eerste nederzetting op Vuurland!  (meer…)

Dag 1: inschepen in Ushuaia
Argentinie reizen, Antarctica expeditie
In de middag ga je aan boord. Daarna vertrekt het schip naar het Grote Witte Continent: Antarctica! Je vaart de rest van de avond door het Beagle kanaal, waarvan je vast mooie foto’s kunt maken.

 

Dag 2 en 3: op zee
Tijdens deze twee dagen vaar je door de Drake passage. Onderweg zie je diverse soorten albatrossen en stormvogels. Vlakbij de Zuid-Shetland eilanden kan je de eerste ijsbergen uit de zee zien opdoemen, een fantastisch gezicht!

 

Dag 4, 5, 6 en 7: Antarctica
Argentinie reizen: Antarctica, zonsondergang2
Je vaart langs de Melchior eilanden en het Schillaert kanaal wat tussen Brabant- en Antwerpen eiland ligt. Op Cuverville eiland, een klein steil eiland gelegen tussen de bergen van Antarctica en Danco eiland, zie je een grote kolonie Gentoo pinguïns en op Danco eiland zie je de Chinstrap pinguïns en meestal ook verschillende soorten zeehonden. In Neko Harbour ga je aan land waar je kan genieten van een prachtig landschap en reusachtige gletsjers. Maar ook het uitzicht tijdens de tocht in de Zodiac boot is onvergetelijk! Na deze uitstap vaar je door naar Paradise baai, hier maak je met de Zodiac boot een onvergetelijke tocht tussen de talloze ijsbergen en fjorden.

 

In dit gebied heb je een grote kans om bultruggen en andere soorten walvissen te zien. Nadat je door het Neumayer kanaal gevaren bent, kom je aan bij het Britse onderzoeksstation en postkantoor Port Lockroy op Goudier eiland. Een bezoek aan dit station hangt af van de situatie op dat moment. Indien een bezoek niet mogelijk is, ga je door naar Jougla Point, vlakbij Port Lockroy, waar de Gentoo, Imperial en Jaipur pinguïns leven.

 

Argentinie reizen, Antarctica, pinguin Hiervandaan vaar je door het spectaculaire Lemaire kanaal naar het Pleneau- en Petermann eiland waar je Adelie pinguïns en blauwoog-aalscholvers kunt vinden. In dit gebied is de kans groot dat je Bultruggen en verschillende andere soorten walvissen tegenkomt! Verder naar het zuiden breng je een bezoek aan het Oekraïense Vernadsky Station, waar de bemanning je staat op te wachten en je een warm welkom zal geven. Tijdens dit bezoek krijg je inzicht in de dagelijkse gang van zaken op het ‘Witte Continent’. Hierna vaar je terug naar het noorden door het Neumayer kanaal en kom je aan bij de Melchior eilanden, waar verschillende soorten zeehonden leven.

 

Dag 8 en 9: op zee
Argentinie reizen, Antarctica expeditieOok nu weer zal je de diverse soorten zeevogels tegenkomen op de weg terug door de Drake passage.

 

Dag 10: aankomst Ushuaia, einde bouwsteen
In de ochtend kom je aan in Ushuaia, de belangrijkste Argentijnse stad in Vuurland, en tevens de meest zuidelijkste stad ter wereld. Je hebt vandaag nog de mogelijkheid om de stad en de nationale parken te bezoeken, natuurlijk kunnen we een aansluitende overnachting voor je regelen in Ushuaia.

Prijs € 5700 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider