headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

El Calafate: naar de beroemde Perito Moreno gletsjer

Calafate - Perito Moreno - Calafate

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 145 vanaf,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Tijdens deze Argentinië bouwsteen El Calafate verblijf je enkele dagen in El Calafate, van oorsprong een klein dorp maar nu een snel groeiend toeristenstadje aan het Lago Argentino in Patagonie!

 

Tijdens je dagen in El Calafate maak je een excursie naar de beroemde Perito Moreno gletsjer, in het prachtige nationale park Los Glaciares waar je op houten platforms vlak langs de gletsjer kunt lopen. Een unieke ervaring om het gekraak van de schuivende ijsmassa en het afbreken van ijsschotsen van zo dichtbij te ervaren!


Dag 1: Calafate, aankomst en transfer naar je hotel
Dag 2: hele dag excursie naar Perito Moreno gletsjer
Dag 3: Calafate, transfer naar vliegveld, einde bouwsteen

Prijs € 145 vanaf,- p.p.

Inbegrepen: transfer van het vliegveld van Calafate naar je hotel en van het hotel terug naar het vliegveld, 2 hotelovernachtingen in Calafate incl. ontbijt, excursie in internationale groep naar de Perito Moreno Gletsjer

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, boottocht, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven en plaatselijk vervoer

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: ARX002

Argentinie Hotels Calafate Hosteria CaquenesTijdens deze bouwsteen verblijf je 2 nachten in Calafate in een Hosteria aan de rand van het centrum van El Calafate, prachtig, op loopafstand van het centrum, op een heuvel, in een ruime groene tuin met uitzicht op de Andes, het ontbijt is inbegrepen.

 

Tegen een toeslag kun je kiezen voor een gezellige, comfortabele lodge met prachtig uitzicht over het Lago Argentino en de Laguna Nimez. In de lodge veel persoonlijke aandacht, er heerst een huiselijke sfeer.

 

Bekijk onze hotels in El Calafate, en eventueel ook de informatie over onze hotels in Argentinië. We adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

El Calafate: varen langs de Upsala & Spegazzini gletsjers & lopen naar de ijskap

Prijs € 201,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
El Calafate: varen langs de Upsala & Spegazzini gletsjers & lopen naar de ijskap

Vanuit de haven in Punta Banderas ga je aan boord en start de boottocht langs de indrukwekkende Upsala en Spegazzini gletsjers. Je staat versteld van de immens witte muren van ijs die opdoemen uit het water. Maar ook kom je veel ijsbergen tegen, allemaal verschillend van vorm en kleur. Echt zo bijzonder! (meer…)

El Calafate: een dag op de beroemde Estancia Nibepo Aike

Prijs € 173,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
El Calafate Estancia Nibepo Aike

Bezoek vanuit El Calafate de eeuwenoude estancia Nibepo Aike, en waan je een dag lang in de huid van een ware ‘gaucho’!

(meer…)

El Calafate: Gletsjer hiking “off the beaten track”

Prijs € 319,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Argentinie Glaciar Sur

Heb je zin in een avontuur en ben je fit genoeg? Dan is deze excursie een must voor jou. Je wordt vanuit El Calafate naar Lago Roca gebracht, waar je aan boord gaat. De weg over het water naar Brazo Sur is al een avontuur op zich; het witte ijs steekt af tegen de donkere bergen en het heldere water. (meer…)

El Calafate: Perito Moreno minitrekking

Prijs € 164,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Argentinie excursie Perito Moreno trekking

Deze excursie is een onvergetelijke ervaring: een trekking over het ijs van de Perito Moreno Gletsjer! Vanaf de pier vaar je over de Rico Arm naar de overzijde. Aan de overzijde aangekomen word je opgevangen door gespecialiseerde berggidsen en krijg je de benodigde materialen zoals ‘crampons’ en uitleg hoe deze werken. (meer…)

El Calafate: Ice Rivers Cruise

Prijs € 111,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Argentinie Ice Rivers Cruise

Tijdens deze boottocht bezoek je meerdere gletsjers in het Nationale Park Los Glaciares. Je gaat ’s morgens vroeg op eigen gelegenheid naar de haven in Punta Banderas, waar je aan boord gaat van een moderne catamaran. (meer…)

El Calafate: Torres del Paine dagexcursie

Prijs € 187 ,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Chili-Torres del Paine

Het Torres del Paine National Park in Chili is een van de mooiste parken in Zuid-Amerika, de indrukwekkende rotsen en de spectaculaire gletsjers zullen een enorme indruk op je  achterlaten. Bij deze lange dagexcursie vertrek je al vroeg richting de Chileense grens. (meer…)

Dag 1: Calafate, aankomst en transfer naar je hotel
Vandaag kom je aan in het kleine dorpje Calafate aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonie. Hier vind je het prachtige nationale park Los Glaciares, met de bekende gletsjer Perito Moreno. Je wordt naar je hotel gebracht en afhankelijk van de tijd die je nog hebt, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken.

 

Dag 2: hele dag excursie Perito Moreno gletsjer
Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: de excursie naar de Perito Moreno gletsjer! Je reist in een internationaal gezelschap naar de gletsjer toe, ongeveer 80 kilometer vanaf Calafate. De Perito Moreno is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel jaar met denderend natuurgeweld een groot stuk afbreekt. Tijdens deze excursie krijg je goede uitzichten op de indrukwekkende ijsmassa. Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, soms breekt een stukje ijs af met donderend geraas.

 

Ook als het een klein stuk is maakt dit een enorm kabaal en is het een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven. Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken, en is dus niet inclusief in onze bouwsteen. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen!

 

Dag 3: Calafate, transfer vliegveld, einde bouwsteen
Na het ontbijt in je hotel in Calafate is deze bouwsteen afgelopen en ga je verder met je reis. Of heb je nog meer tijd en wil je meer zien van dit unieke natuurverschijnsel? De Perito Moreno is wat ons betreft het hoogtepunt van je Argentinië rondreis, en dus raden we je aan om nog een dag langer in Calafate te verblijven. Je kunt dan een van onze excursies boeken: een heuse twee uur durende trekking over het ijs van de gletsjer of de cruise langs meerdere gletsjers in het Nationale Park Los Glaciares. De excursies vind je hierboven in het tabblad ‘excursies’. Selecteer de gewenste excursie(s) en geef aan ons door of je nog 1 of 2 nachten extra wilt boeken, we maken je reisvoorstel graag op maat!

 

Na je verblijf in Calafate kun je bijvoorbeeld per bus naar het Torres del Paine National Park in Chili, of per binnenlandse vlucht naar Ushuaia, het zuidelijkste puntje.

Prijs € 145 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider