headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Self-drive: El Calafate, El Chalten & Torres del Paine

El Calafate - El Chalten – El Calafate - Torres del Paine – El Calafate

9 dagen, 8 nachten

Prijs € 719 vanaf,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

El Calafate ligt prachtig aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië en is de uitvalsbasis voor een bezoek per huurauto aan het prachtige Nationale Park Los Glaciares, met de bekende gletsjer Perito Moreno en El Chalten, een klein dorpje in de bergen, ideaal beginpunt voor prachtige wandelingen naar de bergtoppen en gletsjers in de omgeving. Daarna bezoek je met je eigen huurauto het indrukwekkende Nationale Park Torres del Paine in Chili waar je kunt genieten van de gletsjers en ruige rotspieken.


Dag 1: aankomst in El Calafate, ophalen van de huurauto
Dag 2: bezoek per auto aan de Perito Moreno gletsjer (80 km.)
Dag 3: van Calafate naarEl Chalten (220 km.)
Dag 4: vrije dag El Chalten en omgeving
Dag 5: terug van El Chalten naar El Calafate (220 km.)
Dag 6: van El Calafate naar Torres del Paine National Park in Chili (345 km.)
Dag 7: vrije dag in Torres del Paine National Park
Dag 8: terug van Torres del Paine naar El Calafate (345 km.)
Dag 9: inleveren huurauto, einde bouwsteen

 

Prijs € 719 vanaf,- p.p.

Inbegrepen: 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 2 overnachtingen in Torres del Paine in een Refugio op basis van logies, 8 dagen autohuur categorie C (Chevrolet Onix of gelijkwaardig)  inclusief onbeperkt aantal kilometers, inclusief Cross Border Fee Chili, praktische reisinformatie met tips en kaartjes voor onderweg, verzekeringen voor de auto

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden Nationale Parken, fooien, brandstof voor de auto, eventuele toeslag voor ophalen van de auto op het vliegveld

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode. Deze bouwsteen is door ons opgebouwd uit losse autohuur en losse hotelovernachtingen

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur AVIS

 

Periode: in verband met de weersomstandigheden is een bezoek aan Torres del Paine alleen mogelijk in de periode van oktober t/m april!

 

Reiscode: ARJ004

Tijdens deze bouwsteen reserveren we in de steden middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer, het ontbijt is inbegrepen.

Chili-Torres - Hosteria Pehoe

 

In Torres del Paine boeken we 3 overnachtingen in een Refugio. Dit is een eenvoudige accommodatie vooral gekozen om de zeer centrale ligging! Je slaapt hier met 6 tot 8 personen op een kamer in stapelbedden, met gedeelde sanitaire faciliteiten.

 

Als je liever iets meer comfort en een eigen badkamer zou willen, kun je tegen een toeslag ook verblijven in een Hosteria (foto rechts). Hier heb je een eigen kamer met douche en toilet.

 

Lees hier meer over de Refugios en Hosterias in Torres del Paine en ook de algemene informatie over de andere hotels in Argentinië.

 

Geef ons je wensen door, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

El Calafate: varen langs de Upsala & Spegazzini gletsjers & lopen naar de ijskap

Prijs € 201,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
El Calafate: varen langs de Upsala & Spegazzini gletsjers & lopen naar de ijskap

Vanuit de haven in Punta Banderas ga je aan boord en start de boottocht langs de indrukwekkende Upsala en Spegazzini gletsjers. Je staat versteld van de immens witte muren van ijs die opdoemen uit het water. Maar ook kom je veel ijsbergen tegen, allemaal verschillend van vorm en kleur. Echt zo bijzonder! (meer…)

El Calafate: een dag op de beroemde Estancia Nibepo Aike

Prijs € 173,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
El Calafate Estancia Nibepo Aike

Bezoek vanuit El Calafate de eeuwenoude estancia Nibepo Aike, en waan je een dag lang in de huid van een ware ‘gaucho’!

(meer…)

El Calafate: Gletsjer hiking “off the beaten track”

Prijs € 319,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Argentinie Glaciar Sur

Heb je zin in een avontuur en ben je fit genoeg? Dan is deze excursie een must voor jou. Je wordt vanuit El Calafate naar Lago Roca gebracht, waar je aan boord gaat. De weg over het water naar Brazo Sur is al een avontuur op zich; het witte ijs steekt af tegen de donkere bergen en het heldere water. (meer…)

El Calafate: Perito Moreno minitrekking

Prijs € 164,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Argentinie excursie Perito Moreno trekking

Deze excursie is een onvergetelijke ervaring: een trekking over het ijs van de Perito Moreno Gletsjer! Vanaf de pier vaar je over de Rico Arm naar de overzijde. Aan de overzijde aangekomen word je opgevangen door gespecialiseerde berggidsen en krijg je de benodigde materialen zoals ‘crampons’ en uitleg hoe deze werken. (meer…)

El Calafate: Ice Rivers Cruise

Prijs € 111,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Argentinie Ice Rivers Cruise

Tijdens deze boottocht bezoek je meerdere gletsjers in het Nationale Park Los Glaciares. Je gaat ’s morgens vroeg op eigen gelegenheid naar de haven in Punta Banderas, waar je aan boord gaat van een moderne catamaran. (meer…)

El Chalten: trekking naar Laguna de los Tres

Prijs € 136,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
El Chalten: trekking naar Laguna de los Tres

Bij deze privé-trekking van een hele dag ga je samen met een Engelssprekende gids op pad voor de populaire wandeling naar Laguna de los Tres. Het is een pittige wandeling, maar als je een goede basisconditie hebt dan kun je deze wandeling prima doen. (meer…)

Dag 1: aankomst in El Calafate, ophalen van de huurauto
Je haalt je huurauto op en rijdt naar je hotel in Calafate. Calafate, van oorsprong een dorp, is nu een snel groeiend toeristenstadje aan het Lago Argentino in Patagonie. Afhankelijk van hoe laat je aankomst, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken! Je slaapt de komende 2 nachten in Calafate in een middenklasse hotel aan de rand van het centrum.

 

Dag 2: bezoek per auto aan de Perito Moreno gletsjer (80 km.)
Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: je bezoek aan de Perito Moreno gletsjer! Je rijdt zelf naar het Nationale Park Los Glaciares toe, hier vind je de gletsjer. De Perito Moreno is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, soms breekt een stukje ijs af met donderend geraas. Ook als het een klein stuk is maakt dit een enorm kabaal en is het een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven.

 

Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken, en is dus niet inclusief in onze bouwsteen. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen! Je overnacht weer in je hotel in El Calafate.

 

Dag 3: van Calafate naar El Chalten (220 km.)
Vandaag reis je met je huurauto vanuit El Calafate naar El Chalten, een prachtige route over prima wegen. Je rijdt eerst om het Lago Argentina naar het Lago Viedma waar El Chalten aan ligt, tussen gletsjers en besneeuwde bergtoppen. El Chalten is een klein dorpje in de bergen dat de uitvalsbasis vormt voor prachtige wandelingen & trekkings in de zeer fotogenieke omgeving. Vanuit El Chalten heb je een adembenemend uitzicht op  een van de mooiste berggebieden van Argentinië, namelijk Fitz Roy!

 

Dag 4: vrije dag in El Chalten en omgeving
Je kunt vandaag bijvoorbeeld de Laguna de los Tres Hike gaan doen of een van de vele andere wandelingen die men hier kan maken. Er zijn lange routes en korte routes, licht en zwaar: vul de dag in ieder geval in zoals jij dat wilt en maak er wat moois van!

 

Dag 5: terug van El Chalten naar El Calafate (220 km.)
Je rijdt vandaag dezelfde prachtige weg weer terug naar El Calafate. Wanneer je dit doet is natuurlijk helemaal aan jezelf, maar vertrek op tijd zodat je voldoende tijd hebt om onderweg vaak te stoppen, en zorg wel dat je vóór het donker aankomt in El Calafate. Je overnacht weer in het hotel in Calafate waar je al eerder geslapen hebt.

 

Dag 6: van El Calafate naar Torres del Paine National Park in Chili (345 km.)
Dit wordt een lange maar mooie reisdag. Vanuit El Calafate reis je naar het indrukwekkende Nationale Park Torres del Paine in Chili. Nadat je de grens bent overgestoken, rijd je meteen al een stukje in het Torres del Paine Park naar de refugio waar je vanavond en morgen overnacht. De refugio is een eenvoudige accommodatie, maar we hebben voor deze accommodatie gekozen omdat de ligging zeer centraal is, en je heel eenvoudig op eigen gelegenheid de meest prachtige wandelingen kunt maken!

 

Dag 7: vrije dag in Torres del Paine National park
Vandaag heb je een hele dag in het park; een absolute must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Met sneeuw bedekte bergtoppen, ruige rivieren, watervallen, ijsblauwe meren en natuurlijk de Torres, de granieten torens waar het park zijn naam aan te danken heeft. Een prachtige ervaring! Maak in ieder geval een wandeling naar het uitzichtpunt van de ijsbergen van de Grey Glacier. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake, Nordenskjold Lake en de grote waterval Salto Grande aan de Paine River zijn de hoogtepunten die je kunt gaan bekijken vandaag!

 

Dag 8: terug van Torres del Paine naar El Calafate (345 km.)
Wederom een lange reisdag. We raden je weer aan om meteen na het ontbijt richting El Calafate te gaan rijden, zodat je onderweg genoeg tijd heb voor de vele fotomomenten, en je toch weer vóór het donker in El Calafate aankomt, waar je zal overnachten.

 

Dag 9: inleveren huurauto, einde bouwsteen
Vandaag lever je de huurauto weer in en dan is deze bouwsteen afgelopen. Als je van wandelingen en trekkings houdt, en je misschien een dag langer in El Chalten of bij Torres del Paine wilt verblijven, kunnen we natuurlijk altijd een extra hotelovernachting voor je boeken in 1 van deze plaatsen. Na deze mooie autorondreis kun je bijvoorbeeld naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad of naar de walvissen en zeeleeuwen bij het schiereiland Valdes. Geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat!

Prijs € 719 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider