headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Salta, Salinas Grandes en Humahuaca

Salta – Purmamarca – Salta

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Per eigen huurauto bezoek je vanuit Salta, een sfeervol plaatsje vol oude Spaans-koloniale gebouwen, de prachtige omgeving: San Antonio de los Cobras, de zoutvlakten en Purmamarca, waarvandaan je de Quebrada de Humahuace bezoekt.

 

Deze fly-drive begint in Salta, een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen, in de Lerma vallei. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerkjes, winkeltjes en restaurantjes. Via San Antonia de los Cobras en de zoutvlaktes Salinas Grandes rijd je naar Purmamarca. In deze omgeving vind je prachtige landschappen waar de tijd stil lijkt te staan. De roodgekleurde zandsteenformaties zijn vooral aan het einde van de dag bijzonder mooi.

 

Je brengt ook een bezoek aan de Humahuaca vallei. Deze vallei ligt  helemaal in het noorden van Argentinië, in de Andes vlakbij de grens met Bolivia. Dit prachtige gebied heeft veel overeenkomsten met Bolivia, zowel door het fascinerend bergachtig landschap als haar kleurrijke Indiaanse bewoners. De regio wordt de meest authentieke regio van Argentinië genoemd.


Dag 1: (aankomst in) Salta, ophalen huurauto
Dag 2: via San Antonio de los Cobres naar Purmamarca
Dag 3: vanuit Purmamarca bezoek aan Quebrada de Humahuaca
Dag 4: terug naar Salta
Dag 5: inleveren huurauto, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 265,- p.p. laagseizoen
Prijs vanaf € 305,- p.p. hoogseizoen

Inbegrepen: 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 4 dagen autohuur categorie B (Cevrolet Celta 5 deurs of gelijkwaardig)  inclusief onbeperkt aantal kilometers, praktische reisinformatie met tips en kaartjes voor onderweg en verzekeringen voor de auto

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden, excursies, persoonlijke uitgaven, brandstof voor de auto en toeslag indien je de auto ophaalt op het vliegveld (ca. 46 USD)

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur Budget

 

Reiscode: ARJ001

Argentinie-Hotels-Salta-Del-VirreyTijdens deze bouwsteen verblijf je 2 nachten in Salta en 2 nachten in Purmamarca, in beide plaatsen reserveren we een prima kleinschalig middenklasse hotel in het centrum, het ontbijt is inbegrepen. We reserveren in Argentinie altijd middenklasse hotels met een goede prijs-kwaliteitverhouding met eigen douche en toilet op de kamer.

 

Bekijk ook de informatie over onze hotels in Argentinië!

Dag 1: (aankomst in) Salta, ophalen huurauto
Je haalt je huurauto op en rijdt naar je hotel in Salta, een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen. Salta is het regionale centrum in de Lerma vallei. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je vandaag vast nog hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerkjes, winkeltjes en restaurantjes. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië.Ook kun je de stad van boven bekijken door de kabelbaan naar de Cerro San Bernardo te nemen.

 

Dag 2: via San Antonio de los Cobres naar Purmamarca
Vandaag reis je eerst per auto langs de sporen van de beroemde ‘Tren de las Nubes’ naar San Antonio de los Cobres, een van de hoogstgelegen plaatsen in Argentinie op bijna 3800 meter boven zeeniveau! ’s Middags rijd je langs uitgestrekte zoutvlaktes Salinas Grandes naar Purmamarca. In deze omgeving vind je prachtige landschappen waar de tijd stil lijkt te staan. De roodgekleurde zandsteenformaties zijn vooral aan het einde van de dag bijzonder mooi gekleurd. De afstand is niet heel groot (ca. 320 km) maar omdat het grootste gedeelte over onverharde wegen is, doe je er ongeveer 9 uur over. Op tijd vertrekken dus!


Dag 3:
 bezoek aan Quebrada de Humahuaca, terug naar Purmamarca
Helemaal in het noorden van Argentinië, midden in de Andes en vlakbij de grens met Bolivia, ligt de Humahuaca vallei. Deze ‘Quebrada de Humahuaca’ werd in 2003 aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd. Dit prachtige gebied heeft veel overeenkomsten met Bolivia, zowel door het fascinerend bergachtig landschap als haar kleurrijke Indiaanse bewoners. De regio wordt de meest authentieke regio van Argentinië genoemd, daarom hebben we deze extra dag opgenomen in deze bouwsteen zodat je zelf nog een stukje noordelijker kunt rijden, dieper de Quebrada in! Je slaapt vanavond weer in je hotel in Purmamarca, vanuit je hotel kan je vanmiddag of morgenochtend een mooie wandeling (ca. 3 km) rond de Seven Colored Hill maken waarbij je alle kleuren tegenkomt!

 

Dag 4: terug naar Salta
Vandaag rijd je weer terug naar Salta. De rit (via Jujuy) zal zo’n 2 uur duren en je bent vrij om de tijd in te delen zoals jij dat zelf wilt!

 

Dag 5: inleveren huurauto, einde bouwsteen
Vandaag lever je de huurauto weer in op uiterlijk hetzelfde tijdstip al je hem op dag 1 hebt opgehaald, daarna vervolg je je reis. Als je een middagvlucht of nachtbus neemt, heb je nog de hele ochtend en eventueel middag om de omgeving te verkennen. Natuurlijk  kun je het verblijf in deze prachtige regio ook met één of meerdere nachten verlengen, laat ons bij je reisaanvraag weten wat je wensen en voorkeuren zijn! De meeste reizigers kiezen voor het vervolg van hun reis voor een bezoek aan de watervallen van Iguazu of reizen per nachtbus naar het wijngebied bij Mendoza. Vanuit Salta kun je ook gemakkelijk per bus doorsteken naar San Pedro de Atacama in Chili!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider