headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Per bus naar Torres del Paine en Ushuaia

Calafate – Torres del Paine – Puerto Natales – Punta Arenas – Ushuaia

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 929 vanaf,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Tijdens deze Argentinië bouwsteen Torres del Paine reis je vanuit El Calafate per bus naar Torres del Paine en daarna door naar  Ushuaia! Vanuit El Calafate in Argentinië reis je per bus naar het Torres del Paine National Park in Chili. Dit park, met ruige rivieren, ijsblauwe watervallen, stille meren en met sneeuw bedekte bergtoppen is een absolute must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een prachtige ervaring! Daarna reis je via Puerto Natales naar Punta Arenas, een grotere stad met mooie koloniale gebouwen en een gezellig stadspark. Deze bouwsteen eindigt in Ushuaia, terug in Argentinië, de meest zuidelijke stad van het Amerikaanse continent.

 

Als je niet helemaal naar Tierra del Fuego wilt reizen, dan kan je vanuit Punta Arenas vliegen naar je volgende bestemming in Chili.


Dag 1: per bus vanuit El Calafate naar Torres del Paine in Chili, excursie en transfer naar Refugio
Dag 2: vrije dag in Torres del Paine National Park
Dag 3: vrije ochtend, shuttletransfer naar de bus & verder per bus naar Puerto Natales
Dag 4: per bus van Puerto Natales naar Punta Arenas
Dag 5: per bus naar Ushuaia in Argentinië, einde bouwsteen

Prijs € 929 vanaf,- p.p.

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 2 overnachtingen in Torres del Paine in een Refugio, excursie in internationale groep van El Calafate naar Torres del Paine incl. ’s middags Engelssprekende gids & lunchpakket, shuttletransfer Laguna Amarga – Las Torres en v.v., overige bustickets zoals beschreven

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden Nationale Park en fooien

 

NB: De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode. Deze bouwsteen is door ons opgebouwd uit losse autohuur en losse hotelovernachtingen.

 

Reiscode: ARM002

 

Periode: in verband met de weersomstandigheden is een bezoek aan Torres del Paine alleen mogelijk in de periode van oktober t/m april!

 

Tijdens je verblijf in Puerto Natales en Punta Arenas reserveren we een middenklasse hotel aan de rand van het centrum, met eigen douche en toilet op de kamer en het ontbijt is inbegrepen.

 Torres del paine, refugio

 

In Torres del Paine boeken we 2 overnachtingen in een Refugio. Dit is een eenvoudige accommodatie vooral gekozen om de zeer centrale ligging! Je slaapt hier met 6 tot 8 personen op een kamer in stapelbedden, met gedeelde sanitaire faciliteiten. Als je liever iets meer comfort en een eigen badkamer zou willen, kun je tegen een toeslag ook verblijven in een Hosteria. Hier heb je een eigen kamer met douche en toilet.

 

Lees hier meer over de Refugios en Hosterias in Torres del Paine en ook de algemene informatie over de andere hotels in Argentinië.

 

Geef ons je wensen door, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

 

El Calafate: varen langs de Upsala & Spegazzini gletsjers & lopen naar de ijskap

Prijs € 201,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
El Calafate: varen langs de Upsala & Spegazzini gletsjers & lopen naar de ijskap

Vanuit de haven in Punta Banderas ga je aan boord en start de boottocht langs de indrukwekkende Upsala en Spegazzini gletsjers. Je staat versteld van de immens witte muren van ijs die opdoemen uit het water. Maar ook kom je veel ijsbergen tegen, allemaal verschillend van vorm en kleur. Echt zo bijzonder! (meer…)

Ushuaia: boottocht over het Beagle kanaal

Prijs € 67,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
boottocht over het Beagle kanaal.

Maak je op voor een onvergetelijke boottocht over het Beagle kanaal. Waan je in de huid van Charles Darwin en laat je meevoeren langs al het moois wat je onderweg tegenkomt. (meer…)

Ushuaia: pinguïns & Gable Island

Prijs € 240,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ushuaia: pinguïns Gable Island

Tijdens deze excursie ga je eerst per bus vanuit Ushuaia naar Estancia Haberton. Dit is waarschijnlijk de meest afgelegen ranch die je tot nu toe bent tegengekomen, het is in ieder geval de eerste nederzetting op Vuurland!  (meer…)

Dag 1: per bus vanuit El Calafate naar Torres del Paine in Chili, excursie
Je vertrekt heel vroeg (rond 05.30!) uit El Calafate met een internationale groep per bus naar het indrukwekkende Torres del PaineNational Parkin Chili. Het eerste stuk kun je nog even verder slapen, totdat je rond 10.00 uur bij de grens komt, je gaat hier Argentinië uit en Chili in. Bij de grens stap je over op een excursiebus, vanaf hier gaat er een Engelssprekende gids met de groep mee. Vrijwel direct zie je de indrukwekkende granieten torens van het park al omhoog steken. Je rijdt dan al een stuk door het park, rond lunchtijd kom je aan bij Laguna Amarga, de officiële entree waar de fee voor het Nationale Park wordt betaald.

 

De bus gaat verder naar Pudeto, waar je de mogelijkheid hebt om samen met de gids een korte wandeling te maken naar Cuernos del Paine of het Salto Grande uitzichtpunt. Om circa 17.00 uur is de bus weer terug bij Laguna Amarga, vanaf waar je per shuttlebus naar Hosteria Las Torres wordt gebracht, het grootste en meest luxe hotel van het park, dat tevens als centraal verzamelpunt wordt gebruikt. Vanaf hier is het nog slechts een klein stukje lopen naar je Refugio, je verblijf voor de komende twee nachten. Als je liever vanmiddag al op eigen gelegenheid wilt wandelen, kun je ’s middags bij Laguna Amarga uit de excursiebus stappen!

 

Dag 2: vrije dag in Torres del Paine National Park
Vandaag heb je een hele dag om op eigen gelegenheid het park te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar het uitzichtpunt op de ijsbergen van de Grey Glacier. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake en Nordenskjold Lake zijn hoogtepunten die je kunt gaan bekijken! De Refugio waar je slaapt is een eenvoudige accommodatie, maar we hebben voor deze accommodatie gekozen omdat de ligging zeer centraal is, en je heel eenvoudig op eigen gelegenheid de meest prachtige wandelingen kunt maken!

 

Dag 3: vrije ochtend, shuttletransfer naar de bus & verder per bus naar Puerto Natales
Je hebt vandaag nog een halve dag om in het park door te brengen. Geniet van alles wat je ziet en maak nog wat mooie foto’s! Met een shuttlebus ga je vanaf Hosteria Las Torres naar Laguna Amarga, waar je overstapt op de bus naar Puerto Natales waar je na een paar uur rijden aan het eind van de middag aankomt. Puerto Natales is een klein stadje wat voornamelijk wordt bezocht als uitvalsbasis voor een bezoek aan Torres del Paine. Slenter over het centrale plein en zoek een gezellig restaurantje voor het diner.

 

Dag 4: per bus van Puerto Natales naar Punta Arenas 
Per bus rijd je vandaag in ongeveer 5 uur vanuit Puerto Natales naar Punta Arenas. Het is een comfortabele bus met gereserveerde zitplaatsen. Punta Arenas is een wat grotere stad met veel koloniale gebouwen en een gezellig stadspark. Hier staan kraampjes waar onder andere lekkere warme mutsen en fleece-truien worden verkocht! Je kunt een bezoek brengen aan het Magallanes museum waar de ontwikkeling van Punta Arenas als stad wordt beschreven, of maak een wandeling naar de Mirador de Santa Cruz, van waaruit je een mooie uitzicht over de stad hebt. Als je graag een bezoek aan de pinguïns bij Magdalena eiland wilt maken, kunnen wij die excursie natuurlijk voor je boeken (kijk hierboven in het tabblad ‘excursies’). We raden je dan aan om een dag langer in Punta Arenas te blijven.

 

Dag 5: per bus naar Ushuaia in Argentinië, einde bouwsteen
Vandaag rijd je in ongeveer 12 uur met de bus naar Ushuaia. Het is een lange rit, maar je legt ook een grote afstand af! Je rijdt voornamelijk over de Argentijnse steppe, dus probeer onderweg wat te slapen of lees bijvoorbeeld een boek. Na aankomst in Ushuaia is deze bouwsteen afgelopen. De bouwsteen ‘Ushuaia: het zuidelijkste puntje’ sluit hier perfect op aan. Bij deze bouwsteen maak je onder andere een boottocht naar de zeeleeuwen in het Beagle kanaal.

Prijs € 929 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider