headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Walvissen & zeeleeuwen bij schiereiland Valdes

Trelew – Puerto Madryn – Valdes – Puerto Madryn – Trelew

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 225,- p.p. vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Puerto Madryn is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige schiereiland Valdes; de woonplaats voor zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns, walrussen. Van juni tot midden december heb je hier ook kans om walvissen te spotten. Je bezoekt  Puerto Piramides en rijdt via Salinas Grande en Chica richting Punta Delgada, waar je de gelegenheid hebt heerlijk te lunchen. Langs de oostkust gaat de excursie weer terug naar Puerto Madryn, waar je rond zonsondergang zal aankomen.


Dag 1: transfer vanaf vliegveld Trelew naar je hotel in Puerto Madryn
Dag 2: hele dag excursie naar het schiereiland Valdes
Dag 3: Puerto Madryn, transfer naar vliegveld of busstation, einde bouwsteen

Prijs € 225,- p.p. vanaf

Inbegrepen: transfer van het vliegveld van Trelew naar hotel en van het hotel naar het vliegveld of busstation,  2 hotelovernachtingen in Puerto Madryn incl. ontbijt, hele dag excursie naar Valdes schiereiland.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden (ca. 28 usd, ter plaatse in Peso te betalen), optionele boottocht in Puerto Piramides, fooien, persoonlijke uitgaven en plaatselijk vervoer.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: ARX003

 

Periode: Van juni tot midden december heb je kans om ook walvissen te spotten. De rest van het jaar zie je o.a. zeeleeuwen, aalscholvers en waarschijnlijk donkere dolfijnen.

Tijdens deze bouwsteen verblijf je 2 nachten in een prima middenklassehotel in Puerto Madryn, de uitvalsbasis voor je bezoek aan Valdes. Tijdens je rondreis door Argentinie reserveren we middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer, het ontbijt is inbegrepen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Argentinië.

Dag 1: transfer vanaf de luchthaven Trelew naar je hotel in Puerto Madryn
Na aankomst in Trelew word je naar je hotel in Puerto Madryn gebracht. Puerto Madryn is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het schiereiland Valdes.

 

Dag 2: excursie naar het schiereiland Valdes
Vandaag ga je vroeg op pad in een internationale groep richting het schiereiland Valdes. Van juni tot midden december heb je kans om, naast alle zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en walrussen hier ook walvissen te spotten; in juli, augustus en september is het soms zelfs mogelijk om de walvissen vanaf de kust te kunnen zien! De walvissen gebruiken deze wateren als kraamkamer, en als de jonkies groot en sterk genoeg zijn, gaan ze weer terug naar diepere wateren.

 

De eerste stop vandaag is in Puerto Piramides, een havenplaats waar je een optionele boottocht kunt maken, deze kun je eenvoudig en voordelig ter plaatse boeken en is dus niet inbegrepen. Ook buiten het walvissenseizoen is hier vanaf de boot genoeg te zien: zeeleeuwen, aalscholvers en waarschijnlijk donkere dolfijnen.

 

Na de boottocht rijd je via Salinas Grande en Chica richting Punta Delgada, waar je de gelegenheid hebt heerlijk te lunchen en zeeolifanten van dichtbij kunt spotten. Je rijdt langs de oostkust van het schiereiland terug richting Puerto Madryn. Onderweg heb je een goede kans nog meer wilde dieren te spotten. Rond zonsondergang kom je weer aan in Puerto Madryn.

 

Dag 3: Puerto Madryn, transfer naar Trelew, einde bouwsteen
Na het ontbijt is deze bouwsteen afgelopen, en ga je verder met je reis. Je wordt naar het vliegveld (of busstation) gebracht. Heb je nog meer tijd? Als je ook de excursie naar de pinguïnkolonie nog wilt maken (zie hierboven in het tabblad excursies) kunnen we natuurlijk een extra nacht in Puerto Madryn voor je boeken, je kunt dan de excursies verdelen over meerdere dagen. Selecteer de extra excursie en geef ons je verdere wensen door bij je reisaanvraag. We houden altijd rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren! Na het verblijf in Puerto Madryn kiezen de meeste reizigers voor een bezoek aan het merengebied bij Bariloche of de beroemde Perito Moreno gletsjer bij El Calafate!

Prijs € 225,- p.p. vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider