headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd Argentinië

Hier vind je meer info over de beste reistijd Argentinië, belangrijk om te weten voor je reis naar Argentinië! Wij denken dat de juiste verwachtingen en goede voorbereidingen belangrijk zijn voor een verre reis. En zeker naar zo’n groot land als Argentinië! Daarom hier ↓ meer info over de de beste reistijd voor Argentinië, we helpen je graag op weg!

 

Beste reistijd Argentinië

 

Wat ís dan de beste reistijd voor Argentinië? Over het algemeen geldt het voorjaar (oktober tot half december) en het najaar (april tot half juni) als de beste reistijd. Maar het hangt er wel vanaf welk gedeelte je bezoekt. De beste reistijd verschilt per regio.

 

Het klimaat in Argentinië

Door de omvang van het land en de vele verschillende landschappen heeft Argentinië een enorme variëteit aan klimaten. Omdat Argentinië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van ons! De zomer is in december en januari, de winter is in juli en augustus! Let op: de Argentijnse zomervakanties vallen in december en januari, daarom is het in die maand vaak extra druk en duur! Het land is erg groot, het klimaat verschilt per regio. Voor de duidelijkheid vind je hier onder een wat gedetailleerder reisadvies per regio:

 

Beste reistijd Argentinië, het noorden: Iguazu & Salta

Argentinie beste reistijdHet noordwestelijke berggebied is droog en warm, terwijl het noordoosten, dat grenst aan Brazilië, subtropisch warm en zeer vochtig is! Dit subtropische gedeelte in het noorden van Argentinië, dat je bezoekt voor de watervallen van Iguazu, kan het hele jaar bezocht worden! Je moet er wel rekening mee houden dat het er in januari en februari (de zomermaanden) drukkend warm kan worden, het is er dan ook vaak erg druk. In de wintermaanden juli en augustus valt er minder regen en is het meestal wat koeler, een prima tijd om deze regio te bezoeken!

Beste reistijd

Beste reistijd ArgentinieIn de omgeving van Salta, het ruige noordwesten, is het gemiddeld zo’n 17 graden, het hele jaar door lekker! Alleen in de zomermaanden januari en februari heerst hier de ‘Altiplanic Winter’. Het weer is dan erg wisselvallig, het kan flink regenen met af en toe zelfs sneeuw! Een trip per huurauto, zoals de Fly-drive: Salta, Salinas Grandes en Humahuaca kun je het beste in een andere periode maken! Maar als je dit gebied toch graag wilt zien in deze tijd, dan kun je het beste kiezen voor een auto met een hogere wegligging.

 


Beste reistijd centraal Argentinië: Mendoza, Bariloche

Beste reistijd ArgentinieBuenos Aires, de stad waar veel reizigers aankomen en hun reis beginnen, en de rest van centraal Argentinië kunnen het hele jaar bezocht worden. In de wintermaanden juli en augustus kan het wat vaker regenen en in de zomermaanden januari en februari kan het hier drukkend warm zijn. Het klimaat in Mendoza, beroemd om het wijngebied bij Mendoza, is Mediterraan en prima voor een bezoek gedurende het gehele jaar. Leuk detail: de wijnoogst is in de maanden februari en maart, in maart is er zelfs een lokaal wijnfeest!

 

 

Beste reistijd ArgentinieHet Merengebied bij Bariloche ligt in het prachtige beroemde Argentijnse merengebied vlakbij de grens met Chili, in het noorden van Patagonië en wordt niet voor niets vaak ‘het Zwitserland van Argentinië’ genoemd. Hier zijn de temperaturen ’s zomers zoals bij ons en in de winter valt er behoorlijk wat sneeuw. De beste reistijd voor dit mooie merengebied is de periode september tot half juni. In de echte zomermaanden januari en februari kan het drukker worden omdat het dan wat warmer is, daarom zijn het voor- en najaar misschien beter!


Beste reistijd Argentinië, het zuiden: Patagonië & Vuurland

Beste reistijd ArgentinieHier is het weer niet echt aangenaam, door de stromingen van de oceaan en de uitlopers van het Andesgebergte. In winters regent het veel, waait er een harde straffe wind en komen de temperaturen niet boven de 15° C.  Het kan hier koud zijn en veel wegen zijn regelmatig afgesloten i.v.m. sneeuwval. Ook vluchten hebben last van de weersomstandigheden en worden geregeld geannuleerd. Deze regio raden we je af voor de maanden juli en augustus! De zomers zijn daarentegen redelijk mild; het wordt niet kouder dan een Nederlandse winter. De beste reistijd voor een reis naar het zuidelijke deel van Argentinië, bijvoorbeeld een bezoek aan Torres del Paine en Ushuaia, is dan ook van november tot en met maart, wanneer het zomer is in Argentinië. Het is er dan nog steeds koud, maar de dagen zijn wat langer. Eind december en januari zijn wel drukke maanden i.v.m. de lokale zomervakanties!


Interesse? Of vragen over de beste reistijd Argentinië?

Bekijk onze Argentinië bouwstenen en Argentinië rondreizen, stuur ons je vragen of vakantieplannen per mail of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656. We helpen je heel graag op weg naar Argentinië!

 

Waarom OutSight?


√ geen vaste vertrekdata,  je kunt op elk moment vertrekken
geen verplichte excursies, terwijl je liever ter plaatse kijkt hoe je de dag invult
√ met of zonder vlucht, geen probleem als je liever zelf je vlucht regelt!
√ je eigen reis naar wens & op maat!
√ persoonlijk contact & reisadvies.
√ al sinds 1999: we weten wat we doen!

Reisvoorstel aanvragen
close slider