headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoe wij werken

OutSight Travel organiseert individuele reizen naar verre bestemmingen voor avontuurlijke reizigers die veel vrijheid willen. Wil je lang of wil je kort? Bepaal je graag zelf hoe lang en met wie je reist? Wij regelen graag de basiszaken als vervoer, accommodatie en eventueel excursies. We werken met bouwstenen: individuele reisblokken, autorondreizen, reisblokken per openbaar vervoer, safari’s, trekkings, cruises en complete rondreizen waarmee je kunt stapelen, schuiven en combineren tot je je eigen reis hebt samengesteld. Je hoeft niet bij ons langs te komen, je kunt je reis boeken vanuit je eigen luie stoel!

 

INDIVIDUELE REIZEN
Tijdens onze individuele reizen reis je alleen met je eigen gezelschap. Er is dus geen reisbegeleiding en geen hostess ter plaatse! We bieden ook bouwstenen waarbij je aansluit in een internationale groep, dit staat dan vermeld bij de reisbeschrijving.

Afhankelijk van wat je hebt geboekt, word je na aankomst op de luchthaven opgewacht door een chauffeur die je naar het geboekte hotel brengt. Als je tijdens je rondreis vervoer per bus of trein hebt geboekt, is het meestal zo dat je zelf naar het trein- of busstation reist. Dit kun je vaak eenvoudig ter plaatse regelen met een taxi. In sommige landen biedt OutSight rondreizen en bouwstenen per auto met privé-chauffeur. Ook bieden we self-drive tours en losse autohuur aan, waarbij je zelf in een huurauto het land verkent! Uiteindelijk kunnen we de reizen zo uitgebreid en verzorgd maken als je wilt. Geef bij je aanvraag duidelijk aan welke transfers en welke excursies je wel of niet wilt boeken.

 

MINIMALE REISSOM LANDARRANGEMENT
Onze bouwstenen zijn bedoeld om mee te puzzelen en je eigen rondreis samen te stellen. Het is niet verplicht om je complete landarrangement -dus de gehele reis van begin tot eind- bij ons te boeken, je kunt ook enkele losse bouwstenen bij ons boeken. Maar: OutSight hanteert een minimum reissom van € 500,- per persoon. En: bij het boeken van losse bouwstenen heeft de ervaring ons geleerd dat het -in verband met de praktische haalbaarheid- verplicht is om de nacht ervoor een accommodatie via ons te boeken. Dit vragen wij om de organisatie ter plaatse zo soepel mogelijk te laten verlopen, zoals het overhandigen van de vouchers en/of de briefing ter plaatse.

 

SPECIALE GROEPEN
Naast de individuele reizen heeft OutSight de afgelopen jaren ook diverse reizen voor speciale groepen georganiseerd. Indien je met 10 of meer personen wilt reizen, kunnen we een groepsreis op maat voor je samenstellen. We regelen het met plezier voor je (en tegen hele scherpe prijzen!) Deze reizen kunnen natuurlijk afwijken van onze bestaande blokken en voor jullie op maat worden gemaakt.

 

OUTSIGHT COMPLETE RONDREIZEN
Als je liever een beetje op weg geholpen wilt worden bij het samenstellen van je individuele reis, kun je kijken bij de OutSight Rondreizen. Deze complete rondreizen zijn samengesteld uit de verschillende bouwstenen op basis van onze jarenlange ervaring en bieden voor elk wat wils. Je kunt een van deze complete OutSight Rondreizen kiezen, of je kunt je er natuurlijk ook alleen maar door laten inspireren en toch zelf met de losse bouwstenen je EIGEN reis samenstellen.

 

REIZEN IN VERRE LANDEN
Tijdens je verblijf op een verre bestemming is alles anders dan thuis. Reizen in verre landen betekent dat je in contact komt met andere culturen, gebruiken & gewoontes, andere religies en een andere mentaliteit. Dit is natuurlijk een van de interessante kanten van het reizen in verre landen, maar het kan bepaalde ongemakken met zich kan meebrengen en het is dan zeker iets om rekening mee te houden als je de reis gaat plannen. Je zult ontdekken dat hotels, wegen en vervoermiddelen niet altijd zo comfortabel zijn zoals we in Nederland gewend zijn. Een luxe hotel in India of Nepal kan niet vergeleken worden met een 4-sterren hotel in Nederland, de wegen zijn over het algemeen slechter dan in Nederland, een bus in Bolivia biedt minder comfort dan een luxe Nederlandse touringcar. Ook kan het zijn dat de lokale bevolking van je bestemming een heel ander idee heeft over verkeersveiligheid, de omgang met dieren en comfort. Zo hebben niet alle bussen veiligheidsgordels, worden honden niet overal als troetel-huisdieren gezien, kunnen er meer mensen in een taxi dan je zou denken en zul je wel eens te maken krijgen met het begrip `elastische tijd`: op tijd komen en op tijd vertrekken is in sommige landen een ruim begrip. Wees flexibel, sta open voor andere ideeën en accepteer de verschillen. Als je daar rekening mee houdt dan zal oponthoud of ongemak je reis een extra dimensie geven want een flexibele instelling, een dosis humor en uithoudingsvermogen doen wonderen!

 

 

REISADVIEZEN
Het Calamiteitenfonds Reizen en het Ministerie van Buitenlandse Zaken stellen dat reizigers altijd zelf moeten afwegen of ze wel of niet naar een bepaald land willen reizen. Ook Outsight Travel stelt zich terughoudend op in het geven van reisadviezen. Soms wordt ons gevraagd of een bepaald land `veilig` of `goed te doen` is, maar wij kunnen dit nooit voor anderen vaststellen. Terwijl de ene reiziger zonder problemen met een kleine baby een kampeer-safari in Tanzania boekt, is voor een ander een fly-drive in Cuba al een groot avontuur! Zorg daarom altijd goed dat je weet waar je aan begint als je een reis boekt: lees de reisadviezen van het Ministerie, bekijk lokale kranten op internet, haal een paar recente reisgidsen bij de boekwinkel of bibliotheek en laat je zo breed mogelijk informeren. Pas als het Calamiteitenfonds een dekkingsbeperking voor een bepaald land in een bepaalde periode afgeeft, mogen reizigers (gedeeltelijk) kosteloos annuleren, onder de dan geldende voorwaarden en alleen volgens de afspraken van het Calamiteitenfonds. Deze voorwaarden worden door het Calamiteitenfonds per calamiteit bepaald. Zo’n dekkingsbeperking heet in de volksmond soms nog ‘negatief reisadvies’, maar een negatief reisadvies op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt niets over een eventuele beslissing van het Calamiteitenfonds. We verwachten van onze reizigers dat ze zichzelf goed laten informeren en dat zij zelf de juiste afweging voor zichzelf kunnen maken of een bepaalde bestemming `goed te doen is`.

 

ZIJN ER PROBLEMEN?
OutSight biedt individuele reizen aan naar verre bestemmingen. We verwachten van de deelnemers zelfstandigheid en flexibiliteit. Controleer daarom bij je boeking goed wat wel en niet inclusief is, bekijk voor vertrek goed je reisbescheiden en check ter plekke de lokale vouchers. Zorg ook dat je altijd op tijd op de juiste plek bent. Vraag indien nodig hulp aan onze lokale agent of de receptie van het hotel. Indien er problemen zijn met bijvoorbeeld een hotelkamer probeer dit dan eerst ter plaatse op te lossen. Indien een probleem naar je mening niet goed wordt opgelost neem dan contact op met de lokale agent. Pas als je er met de lokale agent niet uitkomt heeft het zin om contact op te nemen met OutSight Travel in Nederland. Neem bij calamiteiten altijd contact op met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij en eventueel met OutSight in Nederland. 

 

KLACHTEN
Mogelijk heb je op- of aanmerkingen over de reis, die verder gaan dan de kleine ongenoegens. We raden je aan dit zo spoedig mogelijk te melden, eerst ter plaatse aan de accommodatieverschaffer of lokale dienstverlener (bv. de gids), eventueel ook aan onze lokale agent of anders aan een van onze medewerkers in Nederland. Uiteraard zullen we onmiddellijk proberen er iets aan te doen. Is je klacht ter plekke niet naar tevredenheid opgelost, meldt dit dan binnen een maand na terugkomst schriftelijk aan OutSight Travel. In de ANVR-Reisvoorwaarden art.17 staat beschreven hoe je bij een klacht moet handelen. Je kunt de ANVR-voorwaarden terugvinden op anvr.nl, of je kunt de recente brochure van het ANVR met de voorwaarden bij ons opvragen.

 

ENQUETEFORMULIER & TIPS
Enkele dagen na terugkeer van je reis, ontvang je van ons per e-mail een evaluatieformulier. We vragen je vriendelijke deze ingevuld naar ons terug te sturen. We staan altijd open voor tips, aanvullende ideeën en opmerkingen die je ter plekke zijn opgevallen.

 

OUTSIGHT REISVERHALEN
Graag vertellen we jouw avontuur, in de vorm van een reisverhaal met of zonder foto`s, aan andere reizigers. Wil je na je reis je reisverhaal publiceren op onze site, stuur of mail het dan naar OutSight, t.a.v. afdeling Marketing (marketing@outsight.nl). Uit alle binnengekomen verhalen maken we een keuze en laten we je weten of het gepubliceerd wordt. Je ontvangt dan van ons als dank een reisboek.

Reisvoorstel aanvragen
close slider