headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Argentinië

Ons reisaanbod Argentinië bestaat uit losse bouwstenen, dit zijn reisblokken van enkele dagen in één plaats of regio, je kunt per bouwsteen steeds kiezen voor vervoer per (excursie-)bus of zelf rijden per huurauto. Bekijk onze bouwstenen en selecteer opper bus’ of ‘fly-drive’. Het vervoer tussen de bouwstenen kun je zelf kiezen: binnenlandse vluchten of lange-afstands(nacht-)bussen.

 

Transfers & taxi’s
Na aankomst op de luchthaven
staat een vertegenwoordiger klaar voor de transfer naar je eerste hotel. Dit is meestal een taxi en een enkele keer een minibusje.  Tijdens je verblijf in Buenos Aires kun je de stad verkennen door gebruik te maken van het uitstekende metronetwerk, de meest efficiënte manier om de stad rond te reizen. Ons standaard-hotel in Buenos Aires ligt vlakbij een metrostation. Voor de kleinere stukjes, of als je liever boven de grond reist, kun je ter plekke eenvoudig een taxi nemen. Er rijden er genoeg, maar vergeet niet om van te voren een prijs af te spreken!

 

Binnenlandse vluchten
Argentinie vervoerAls je meerdere binnenlandse vluchten wilt maken,  is het al snel aantrekkelijk om een airpass te kopen, want losse vluchten zijn duur (indicatie: zo’n € 300,- per traject). Een airpass met bijvoorbeeld 3 coupons kost ongeveer € 500,-, maar dit is een indicatie want afhankelijk van je route, het seizoen, wisselkoersen en lokale toeslagen. De binnenlandse vluchten gaan vaak meerdere keren per dag en de lokale airlines zijn betrouwbaar en efficiënt. Als je een reis bij ons aanvraagt, zullen we altijd voor je uitzoeken wat de beste en goedkoopste vliegverbindingen voor jouw reisschema zijn.

 

Langeafstandsbussen
Argentinie Vervoer, per bus
Het openbaar vervoer in Argentinië is erg goed ontwikkeld. Er zijn goede (nacht)bussen, voorzien van alle comfort. De stoelen zijn soms zo luxe dat je echt helemaal plat kunt liggen. Aan boord zijn toiletten, er worden drankjes en soms maaltijden geserveerd. De bussen rijden tussen alle grote en belangrijke plaatsen in Argentinië en buurlanden.  Bedenk wel, dat het ondanks de goede bussen, toch vermoeiend kan zijn om meerdere keren in je reis een nacht in de bus door te brengen. We raden je in dat geval dan toch een of meerdere binnenlandse vluchten aan. De prijzen liggen ongeveer tussen de €50 en €200 euro per rit. Ter indicatie geven we hier een paar reistijden:
Buenos Aires –> Mendoza  14 uur
Bariloche –> Puerto Madryn   13 uur
Mendoza –> Salta   18 uur
Buenos Aires -> Salta 20 uur
Calafate –> Puerto Natales (Chile)  6 uur
Ushuaia  –> Punta Arenas (Chile)  7 uur

 

Autohuur
Argentini vervoer, autohuur
Daarnaast is het in Argentinië ook heel goed mogelijk om zelf per auto rond te reizen! De bouwstenen per huurauto (bouwstenen -> selecteer ‘fly-drive’) kun je prima combineren met binnenlandse vluchten, je kunt de auto dan steeds ophalen en inleveren op de verschillende vliegvelden. We bieden bouwstenen per huurauto langs de mooiste plekjes van Argentinië, zoals de Fly-drive: van El Calafate naar Torres del Paine of de Fly-drive: Puerto Madryn en het schiereiland Valdes.  Bij onze bouwstenen is standaard een huurauto categorie A (Renault Clio 3 deurs of gelijkwaardig) inclusief, maar tegen een toeslag is het altijd mogelijk om voor een grotere auto te kiezen! Omdat je helemaal zelf je reis in elkaar kunt puzzelen, is het natuurlijk ook prima mogelijk de diverse mogelijkheden met elkaar te combineren! We helpen je graag. Lees ook de uitgebreide informatie over onze autohuur Argentinie!

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider